Petak 29.01.2016.
09:11
Vestionline

"SAD treba da se pripreme za nuklearni rat protiv Rusije"

Reuters
Rusi su već spremni za nuklearni rat?

"Očigledno je da je Rusija svoje nuklearne snage dovela u stanje borbene gotovosti. Amerikanci ne doživljavaju Rusiju jednako, pa neki u njoj ne vide pretnju. Zato vlasti SAD samo strahuju da će njihova uzvratna dejstva isprovocirati Ruse", smatra Pejn.

- Trebalo bi  da priznamo da optimistička očekivanja u odnosu na Rusiju, koja su se pojavila posle hladnog rata, ne odražavaju realnost, ali i da na odgovarajući način preformulišemo politiku SAD - ubeđen je ovaj stručnjak.

- SAD treba ponovo da investiraju u snage i sredstva obaveštajne službe kako bismo bolje razumeli savremenu Rusiju, uključujući i njen nuklearni program.

Treba da okupimo ne-nuklearne snage NATO-a kako bi osporile izjavu Putina o tome da ruska vojska može za dva dana da se nađe u pet prestoničkih gradova članica Alijanse - mišljenje je eksperta.

- Nuklearna politika SAD-a i snaga NATO-a treba da odgovaraju savremenoj realnosti, posebno destabilizirajućoj nuklearnoj strategiji Moskve - zaključuje Kit B. Pejn, bivši visoki američki funkcioner.

2024 © - Vesti online