Petak 29.01.2016.
04:00
Đ. Barović - Vesti

Srbija obnavlja Srebrenicu

Tanjug
Pogled u budućnost, a ne u prošlost: Petočlana delegacija Srebrenice u Vladi Srbije

Ukoliko dođe do dogovora, već na proleće bi mogla da počne izgradnja dečjeg obdaništa u Srebrenici, rekonstrukcija šest kilometara puta u centru grada, ali i izgradnja mosta na jezeru Perućac koji je porušen tokom rata.

Četvrti projekat koji su čelnici ove opštine predstavili u Beogradu jeste izgradnja proizvodne hale u industrijskoj zoni Srebrenice.

- Dogovoreno je da Skupština opštine Srebrenica najpre donese odluke kojim se ovi projekti formalno odobravaju, a zatim će se formirati zajednički operativni timovi Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i opštine Srebrenica. Zajednički ćemo raditi na kompletiranju projektne dokumentacije i preciziranju administrativnih mehanizama po kojima će realizovati projekti - rekao je za "Vesti" Miloš Milovanović, predsednik Skupštine opštine Srebrenice.

Odmah posle sastanka, Zorana Mihajlović je potvrdila da će Vlada Srbije održati obećanje koje je dao premijer Vučić i finansirati infrastrukturne projekte koji će omogućiti bolji život građana Srebrenice i jačanje dobrosusedskih odnosa dve države.

- Naravno, razgovor o ovim projektima danas ne bi bio moguć da u prethodnom periodu nismo uredili naš budžet i sproveli mere fiskalne konsolidacije - kazala je Mihajlovićeva.

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković je objasnio da sva četiri projekta imaju i "životan, ali i simboličan značaj" za sve građane Srebrenice.

- Projekti su odabrani tako da pokrivaju različite oblasti od značaja za razvoj Srebrenice i sprovodiće se u interesu svih naših građana - rekao je Duraković.
 

2024 © - Vesti online