Subota 22.05.2010.
13:18
Vestionline

Sandrin Pijo: "Francuski anđeli" na Kolarcu

Sandrin Pijo 

Iste večeri uz Pijo će za klavirom na Kolarcu nastupiti i Suzan Manof. Program počinje u 20 sati, a ulaznice su besplatne i mogu se podići na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Francuski sopran Sandrin Pijo stekla je međunarodnu reputaciju kao izuzetan interpretator barokne muzike. Podjednako uspešna i kao izvođač lida i klasičnog repertoara tumačila je uloge Pamine iz Mocartove Čarobne frule, Titanije iz Britnovog Sna letnje noći i Servilje iz Glukove opere La Clemenza di Tito.

Kao koncertna pevačica Pijo je proteklih nekoliko godina učestvovala na festivalima u Salcburgu, Kovent gardenu, Montreu, a nastupala je i u dvoranama Koserhebau u Asmsterdamu, Teatru Komunale u Firenci, Teatru Komunale u Bolonji, kao i sa Berlinskim simfonijskim orkestrom i Pariskim orkestrom.

Poslednji CD ove umetnice, koji nosi naziv "Evocation", sa francuskom i nemačkom solo pesmom, zasnovan na tekstovima koji se odnose na ženu, ponovo joj je doneo ugledno priznanje Gramofona, Editor Choise kao i nagradu operskog magazina, Diamant d’ opéra.


Sandrin Pijo je pozvana da predstavi ovaj kompakt disk na koncertnim podijumima širom Evrope. Nedavno je dobila Orden Viteza za umetnost i literaturu, Francuskog ministarstva kulture.

2024 © - Vesti online