Subota 22.05.2010.
19:33
Vestionline, f1srbija.com

Malija: Novac ne može da kupi uspeh

Vitantonio Luiđi, Vidžaj Malija i Adrian Sutil

Ovo sve je uspeo sa upola manjim budžetom od svojih rivala. Sezonu 2008. Malija računa u period privikavanja, a za pravi ozbiljni početak sezonu 2009.

"Na početku 2008 nije bilo vremena za bilo kakve promene. To je ustvari bio Spajker sa novim imenom. Rekao sam sebi: Bože toliko smo iza svih! Ali to je bio period privikavanja, učenja i donošenja pravih odluka. Promenio sam ceo menadžment i glavne inženjere i u sezoni 2009 bili smo mnogo konkurentniji na stazama kao što su Spa i Monca. Završili smo trke na podijumu, a mislim da smo na Spa mogli i do pobede" rekao je Malija.

"Ova sezona je veliki korak napred. Sve se kreće u prevom smeru i trebali bi da budemo među osvajačima poena u svakoj trci".

Fors Indija u ovoj sezoni ima pet finiša trke u prvih deset i primakla se velikoj četvorci (Ferari, Meklaren, Mercedes, Red Bul), a glavni rival trenutno im je Reno.

"Smanjenje troškova u smislu smanjenja testiranja i restrikcije u razvoju dogovorene između FIA-e i FOTA-e su nam naravno išle na ruku, ali na kraju svega na vama je da napravite šta se može iz onih sredstva sa kojima raspolažete. Budžeti drugih timova su veći od našeg preko dva puta i to pokazuje da se uspeh ne može kupiti sa novcem" rekao je vlasnik Fors Indije. 

2024 © - Vesti online