Četvrtak 28.01.2016.
11:00
Tanjug, Vestionline

Sirijci iz Londona optužuju: Rusi ubili 44 civila

Reuters
Rusi tvrde da ubijaju samo džihadiste

Najmanje 44 civila ubijena su u vazdušnim udarima za koje se sumnja da su ih izvele ruske snage u severnim i istočnim delovima Sirije koji su pod kontrolom Islamske države, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

U napadima koji su izvedeni u četvrtak, 29 civila je ubijeno u selima u istočnoj pokrajini Deir Ezor, a još 15 ih je nastradalo u gradu Al-Bab, uporištu Islamske države u severnoj pokrajini Alepo, navodi ova organizacija sa sedištem u Londonu, a prenosi AFP.

Rusi: Ne ubijamo civile

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vitalij Čurkin izjavio je da su teroristi Islamske države počeli da gube svoje pozicije nakon što je Rusija započela vojnu operaciju u Siriji.

Istovremeno, Čurkin je kategorički demantovao navode pojedinih zapadnih zvaničnika da u vazdušnim napadima ruske avijacije stradaju civili.

Prema njegovim rečima, za razliku od ruske avijacije, članice zapadne koalicije dejstvuju "krajnje netransparentno i nedovoljno efikasno" i skrivaju informacije o mnogobrojnim žrtvama nedužnih građana.

2024 © - Vesti online