Sreda 27.01.2016.
20:08
Vestionline

Završena rasprava, sledi glasanje o povrenju: Da li će opstati Milova vlada?

M. Karović
Vladavina Mila Đukanovića prvi put ozbiljno uzdrmana

Današnju sednicu obeležila je polemika opozicije i premijera o eventualnoj neregularnosti izibora. Đukanović je poručio da nije došao da prosi glasove, da nema ništa od krađe izbora, već je problem u  nespsobnoj političkoj konkurenciji.

Premijer je još poručio da neće shvatiti kao izdaju to što je SDP odlučio da uskrati podršku za poverenje Vladi Crne Gore, a da će se o političkoj ponudi Pozitivne Crne Gore izjasniti u završnoj reči, prenela je Radio-televizija Crne Gore.

Đukanović je u diskusiji s poslanikom SDP-a Izetom Bralićem, rekao da se iz bliske prošlosti priseća i drugačijih stavova do juče bivšeg koalicionog partnera. Prethodno je Bralić saopštio da razlaz sa DPS-om nije naknadna pamet i da su različiti stavovi o privatizaciji pojedinih preduzeća postojali od samog početka.

- Zašto napuštamo koaliciju? Sad kad smo dobili pozivnicu za NATO nema tog vezivnog tkiva zbog kojeg bi morali da se odreknemo principa koje mi u SDP-u smatramo preduslovom reformi. U Crnoj Gori se danas loše vlada - istakao je Bralić.

Sa druge strane, Đukanović je rekao da izlaganje Bralića pokazuje pravo na promenu mišljenja.

- Beskrajno verujem u pravo svakog da otvori oči, spozna neku novu istini i saopšti novo viđenje - rekao je Đukanović.

Premijer je rekao da ne prihvata ocene da je vlada kriva za sudbinu svakog od 650.000 stanovnika. Bralić je, međutim, kazao da vladu ne podržavaju i zato što nema stratešku viziju.

Opozicioni crnogorski savez Demokratski front (DF), njegovi lideri i nekoliko desetina pristalica nalaze se od jutros ispred Skupštine Crne Gore kako bi ispratili glasanje o poverenju Vladi.

Kako su najavili, momenat glasanja ispratiće udaranjem u bubnjeve.

Saobraćaj na Bulevaru je zaustavljen, a policija obezbeđuje prostor oko Skupštine i Vlade Crne Gore. Okupljeni su kao i prethodnih dana, postavili stolice ispred videobima.

2024 © - Vesti online