Sreda 27.01.2016.
16:57
Vestionline

FOTO: Pogledajte lice najsurovijeg dželata Islamske države

Reuters
Mohamed Emvazi, dželat Islamske države

Naime, Islamska država je objavila slike ovog ekstremiste bez maske na licu. Na svim fotografijama i snimcima, on se pojavljivao sa crnom maskom, tako da mu se vide samo oči. Na najnovijim fotografijama, pak, vidi se Džihadi Džon sa dugom crnom bradom, obučen u vojničku majicu, kako naoružan stoji ispred vojnih vozila. Mesto na kom su nastale fotografije za sada nije poznato.

Prilikom objavljivanja fotografija, džihadisti su istakli da je Emvazi bio vojnik ID koji je privukao ogromnu pažnju zapadnih medija i obaveštajnih službi, kao i da je, iako se s roditeljima preselio i živeo u Londonu od detinjstva, osećao da ne pripada Zapadu i želeo je da vrati među ljude koji su iskreni u svojoj veri.

Nadimak Džihadi Džon Emvazi je dobio zbog britanskog naglaska kojim je govorio u propagandnim snimcima Islamske države u kojima je bio dželat, najčešće, talaca sa Zapada.

Islamska država potvrdila je da je Emvazi stradao u vazdušnim udarima u novembru 2015. On se prvi put pojavio na snimku Islamske države u avgustu 2014. godine kada je odrubio glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju.

2024 © - Vesti online