Sreda 27.01.2016.
17:14
Vestionline

Nova invazija Turaka na Beograd

Reuters
Turci najčešće ostaju tokom vikenda

Velikom interesovanju turskih turista za Beograd doprinose direktni letovi, kako njihovih avio kompanija "Turkiš erlajnza" i "Pegasusa", tako i "Er Srbije".

- U poslednjih pet godina oko 140.000 Turaka posetilo je Beograd, što pokazuje da je tržište Turske jedno od najznačajnijih i najbrže rastućih - objašnjavaju u Turističkoj organizaciji Beograda.

Turci u Beograd najčešće dolaze petkom i ostaju tokom vikenda, vole da posete kockarnice, jer za to nemaju priliku u Turskoj, mogu da izlaze, konzumiraju alkohol koji je kod njih znatno skuplji, kao i cigarete zbog visokih akciza.

Turski turisti se prilikom poseta trude da što više nauče o Beogradu i Srbiji. Još jedna od stvari koja je uticala da se poveća broj turskih turista je ta što im ne treba viza za Srbiju, a za Rusiju im je uvedena, pa je sve ređe posećuju.

- Turcima je jeftino da posete Beograd. Po nekom nepisanom pravilu oduševe se kad dođu prvi put i potom se obavezno vraćaju, po tri, četiri i više puta u kraćem vremenskom periodu. Mladi Turci su oduševljeni lepotom Srpkinja, ali i mlade Turkinje sve ćešće komentarišu kako su Beograđani jako zgodni - tvrde u Turističkoj organizaciji Beograda.

2024 © - Vesti online