Sreda 27.01.2016.
14:21
Vestionline, Tanjug

Umro legendarni glumac iz filma "Kum"

Reuters
Doživeo duboku starost: Ejb Vigoda

Kako prenosi AP, vest o smrti glumca objavila je njegova ćerka Kerol Vigoda Fuks.

Rođen u Bruklinu u rusko-jevrejskoj porodici, karijeru je započeo na Brodveju, igrajući u Šekspirovim i Stringbergovim komadima u kojima su njegovo izduženo lice, snažna vilica i prodorne oči dolazili do izražaja.

Iako iza sebe ima 50 godina rada u pozorištu, ostaće zapamćen po ulozi Sala Tesija, jednog od "pokuvnika" mafijaške porodice Korleone, koja mu je donela svetsku slavu.

- Nisam ljubitelj mafije. Ja sam glumac koji je život proveo na pozorišnim daskama, ali mi je Fransis rekao da ne želi u svom filmu ljude koji izgledaju kao gangsteri i razbijači, već ljude koji deluju plemenito. U meni je video nešto što ga je potsećalo na klasični Rim - izjavio je jednom prilikom Vigoda.

Među njegovim zapaženim pojavljivanjima na velikom i malom ekranu je i uloga detektiva Fila Fiša u humorističkoj seriji "Barni Miler" koja mu je donela tri nominacije za nagradu Emi.

Godine 1982, magazin Pipl je greškom objavio vest o njegovoj smrti. Glumac je odgovorio tako što se slikao kako sedi na mrtvačkom sanduku i drži izdanje pomenutog časopisa.

Poslednju ulogu odigrao je u reklami za "Snickers" koja je  emitovana tokom finala američkog fudbala Super Boul 2010.

2024 © - Vesti online