Sreda 27.01.2016.
09:10
Tanjug, Vestionline

"Kakva jeres, hoću da sačuvam svoju naciju"

Tanjug
Neću skraćivanje mandata, nisam bolestan

"Da naši čukununučići genetski liče na nas, da, ako bi ustao neko od njihovih predaka, da ga prepozna kao svog. Inače, svašta može da se desi i na to upozoravaju stručnjaci...samo ćute da ne bi bili napadnuti", izjavio je Nikolić.

Upitan da li je razmišljao o ostavci, što su zatražili predstavnici opozicije nakon tog govora, Nikolić je rekao da svako ko misli da je on povredio Ustav ne treba da od njega traži ostavku, već da pokrene raspravu u skupštini, pa pred Ustavnim sudom.

- Ako su me građani birali na pet godina, ko sam ja da kažem da mi je dovoljno četiri godine? Nisam bolestan, nisam loše radio svoj posao - rekao je Nikolić.

Predsednik je, govoreći o natalitetu u Srbiji, rekao da niko neće da priča o problemu koji u Srbiji gori, a to je da pre 20 godina svaki 12. bračni par nije mogao da ima dete, dok je danas svaki šesti par u takvoj situaciji.

On je rekao da nije mislio da bi, recimo, Mađari u banci matičnih ćelija u Srbiji morali da uzimaju genetski materijal od Srba, već da svako može da bira da li će da uzima genteski materijal od Mađara, Hrvata...

Nikolić je dodao i da je srpska nacija u velikoj krizi, koja je ozbiljnija nego kad bi se ponovo desila poplava, jer poplava, kaže, bude i prođe, a ovaj problem sistematski uništava narod.

2024 © - Vesti online