Subota 22.05.2010.
01:23
Tanjug

"Pekinška patka" posle 29 godina pred Beograđanima

"Pekinška patka" od pre skoro 30 godina...
 


Pevač Nebojša Čonkić-Čonta, bubnjar Laslo Pihler-Cila, gitarista Zoran Bulatović-Bale i basista Marinko Vukmanović-Mare energičnom jednočasovnom svirkom proslavili su 30 godina od izlaska kultnog singla "Bila je tako lijepa".

istoj postavi, koja je šokirala javnost davne 1980. godine obradom šansone Alena Barijera "Elle etait si jolie" (Bila je tako lepa), koju je u to vreme pevao Dragan Stojnić, podsetila je publiku na hitove koji su učinili "Pekinšku patku" legendarnom.

Nizali su se "Poderimo rok", "Kontracepcija", "Gledaj ja sam svoj", "Ružan, pametan i mlad", a premijerno su izveli i svoj novi singl, koji bi trebalo da se pojavi u julu - obrada kompozicije "Anjo de amor" (Godina ljubavi) iz filma Pedra Almodovara "Visoke potpetice"

Čonta je po završetku koncerta obećao sledeći u avgustu na Kalemegdanu, ali pre toga, u subotu ih očekuje nastup u Zagrebu.

Zagrevanje na večerašnjem koncertu u bašti SKC-a priredili su novosadski bend "Distorzija motorne testere" i beogradski sastav "Grandpa Candys" (Dekine bombone).

2024 © - Vesti online