Petak 06.11.2009.
16:18
Tanjug

Kraj vojne vežbe Kfor-a na severu Kosova

Savetnik za komunikacije komandanta Kforovih taktičkih snaga sever potpukovnik Erv Grimonpre (Herve Grimonprez) izjavio je Tanjugu da su u vežbi učestvovali vojnici francuskog, danskog i grčkog bataljona, kao i vojnici iz Nemačke i Austrije iz sastava rezervnih snaga NATO-a.

Radi se o redovnoj vojnoj vežbi, u kojoj je učestvovalo 700 vojnika Kfora, koji su dvodnevne vežbe završili danas posle podne vežbom razbijanja nasilnih demonstracija, dodao je Grimonpre.


Vonjici su juče, kako je kazao, u oblasti administrativnih prelaza na severu Kosova izveli helikoptersku vežbu evakuacije povređenih.


Dvodnevna vojna vežba "Snažne kapije" izvedena je u saradnji sa Euleksom i Kosovskom policijskom službom.


Osnovni cilj vežbe bila je zajednička obuka vojnika iz sastava Taktičkih snaga "Sever" i vojnika iz sastava Rezervnih operativnih snaga, dodao je Grimonpre.


Vojnici su, kako je kazao, iskoristili vežbu da se upoznaju sa terenom i svim odbrambenim procedurama na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.


Jedan od ciljeva dvodnevne vežbe bio je i ostvarivanje saradnje Kfora, Euleksa i Kosovske policijske sluzbe, kazao je Grimonpre.

2024 © - Vesti online