Utorak 26.01.2016.
10:13
Vestionline

"Putin korumpiran? Čista izmišljotina!"

Reuters
Kremlj odbacio optužbe: Na snazi još jedan pokušaj satanizacije svega ruskog

Rusi su odbacili Zubinove tvrdnje, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov smatra da na ovakve stvari ne treba ni odgovarati.

- Nije potreban odgovor ni na jedno od ovih pitanja, pošto su ona čista fikcija.

Kako podseća Raša tudej, i ranije se dešavalo da američki zvaničnici komentarišu Putinove finansije, ali je ovo prvi put da se ruski predsednik našao na direktnom udaru, te da je direktno optužen od strane američkih državnih organa.

Šef predsedničke administracije, Sergej Ivanov, još 2015. godine je rekao kako Kremlj jasno vidi tendenciju zapadnih medija, naročito američkih i britanskih, da koriste nedokazane tvrdnje o korupciji, kako bi satanizovali rusku vladu i predsednika. 

- Često čitam članke koji kažu da je su predsednik Putin i njegove "kolege" u potpunosti korumpirani, povezani sa kriminalom, imaju ogromne profite koje uspešno kriju i slično - istakao je Ivanov.

On je te članke obacio kao "đubre", a optužbe ocenio kao potpuno nezbiljne da bi im se čak i posvetila značajnija pažnja.

Politički analitičar i pisac Danijel Patrik Velč rekao je za RT da postoji nešto u tajmingu ovih optužbi.

- To je ista zamarajuća stara igra koja se koristi godinama. U emisiji smo čuli optužbe, ali nije bilo nijednog dokumenta koji bi išao u prilog tim tvrdnjama - rekao je Velč.

Kako smatra, ovo je samo još jedan u nizu pokušaja "demonizacije onih koji se usuđuju da kritikuju i suprotstave se Zapadu".

2024 © - Vesti online