Ponedeljak 25.01.2016.
19:49
Vestionline

Kusta očaran: Putin se kreće kao tigar

Tanjug/AP
Kusturica je oduševljen ruskim predsednikom

"U mojim venama teče ruska krv"

"Ubeđen sam da ruski film ne treba da bude pod uticajem Holivuda. Ruske rakete nisu kao američke, pa ni filmovi ne mogu da budu isti. Kada dolazim u Moskvu, nerviraju me bilbordi koji pokazuju da ruski film pokušava da zauzme mesto u klasifikaciji od komercijalnih filmova do autorskog filma", izjavio je Kusturica ruskim medijima.

- Imao sam ideju da snimim film o Dostojevskom. Imam milion ideja i to je moj najveći problem. Obavezno do kraja života treba da snimim ruski film na ruskom jeziku. Volim Rusiju, jer osećam da u mojim venama teče ista krv - objasnio je jedan od najboljih savremenih reditelja.

"Ameri neće prevariti Putina"

- Putin je neverovatan čovek, čovek koji se kreće kao tigar. Rusija je u dobrim rukama, mislim da je Amerika prema njoj neprijateljski nastrojena i da se radi o istinskom sukobu. To je za njega izazov: da stvori evropsku Rusiju na evroazijskom kontinentu u uslovima kada mu sadašnja, a možda i buduća, američka vlast podmeće klipove u točkove. On je pametan čovek i pronaći će rešenje - tvrdi Kusturica.

Kusturica je prokomentarisao i odnose između Srbije i Rusije.

- To je bolna tačka u našoj istoriji. Srbija se često za vreme Tita, a i ranije, zbog bratstva sa Rusijom nalazila u nezgodnom političkom položaju, posebno u poslednje vreme, kada je osnovana srpska država. Ne treba zaboraviti da su Anglosaksonci uvek pokušavali da spreče prisustvo Rusije u Evropi - smatra srpski reditelj.

2024 © - Vesti online