Ponedeljak 25.01.2016.
08:42
Vestionline

Džikić pred Zvezdu: Nema povlačenja

kkpartizan.rs/Miroslav Todorović
Svestan ozbiljnosti utakmice: Aleksandar Džikić

Posle dva vezana trijumfa, trener crno-belih Aleksandar Džikić ističe da je pred crno-belima veoma zahtevna utakmica.

Ulaznica neće biti u slobodnoj prodaji

Prema sporazumu postignutom pred prvi ovosezonski duel sa Crvenom zvezdom, 300 ulaznica će biti odvojeno i distribuirano navijačima gostiju, za sektor u kojem se oni tradicionalno okupljaju. Za duel će važiti godišnje ulaznice dok dnevnih karata neće biti u slobodnoj prodaji. 

- Fizički zahtevna! Energetski...protiv protivnika koji ima svoje razloge za visoku motivisanost. Mi imamo svoje razloge za visoku motivnisanost, čak i da ostavimo po strani činjenicu da je to derbi. Situacije u kojima se nalazimo su potpuno drugčije u skladu sa time je priprema i ulazak u meč drugačija. I naša i njihova - rekao je Džikić.

Na pitanje da prokomentariše prednosti Partizana Džikić je odgovorio:

- To će biti sudar dva načina košarkaške igre. Oni igraju u Top 16, izvanredni su atletski, spolja čvrsti i veliki. Da bismo bili uspešni, moramo da radimo više, da se krećemo, da ne prestajemo da radimo. Ne možemo da se povučemo u sebe ni da se branimo od njihove odbrane. Svi smo svedoci da njihov način igre funkcioniše na evroligaškom nivou.

O zdravstvenom stanju u ekipi, trener Partizana je rekao:

- Promenljivo je stanje, zato što je od treninga do treninga. Cvetković i Vilijams su trenirali sa timom i biće u 12. To nisu povrede koje odvajaju od parketa, ali su vrlo neprijatne i udaljavaju od trenažnog procesa, a nama je to sad imperativ - zaključio je Džikić.

2024 © - Vesti online