Ponedeljak 25.01.2016.
04:30
Vestionline

Saobraćajci vrebaju: Počinje "Blic maraton"!

Tanjug
Pojačaće kontrolu brzine kretanja vozila (Foto: Arhiva)

Tokom akcije "Blic maraton" biće pojačana kontrola brzine kretanja vozila tokom 24 sata, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Brzina će se meriti ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u presretačima, navodi se u saopštenju.

Van naseljenih mesta brzina će se meriti na kritičnim deonicama puteva, a u naseljima u blizini obeleženih pešačkih prelaza i u zonama škola.

Radarski uređaji će beležiti video-snimke i fotografije svih vozila koja se budu kretala brzinama većim od dozvoljenih.

Nakon toga će vozači biti zaustavljeni i sankcionisani za učinjeni prekršaj ili će se vlasnicima vozila dostavljati verodostojne isprave o prekršaju sa pozivom da plate propisanu kaznu ili da nadležnoj organizacionoj jedinici Ministarstva dostave podatke o osobi koja je počinila prekršaj.

Uočeno je da u zimskim uslovima vožnje svako prekoračenje brzine kretanja, pa i ono najmanje, znatno povećava rizik od nastanka saobraćajnih nezgoda i da su u tim uslovima najugroženiji pešaci.

Saobraćajna policija je tokom prošle godine sprovela dve celodnevne akcije "Blic maraton" u kojima je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisano 5.300 vozača, podseća Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, prenose agencije.

2024 © - Vesti online