Subota 23.01.2016.
08:00
Đ. Barović - Vesti

Srbi opet vežbaju sa Rusima

Fonet
Odmeravanje snage u vazduhu

Šamanov je kazao da će u skladu sa planovima za međunarodne aktivnosti, ruske padobranske jedinice ove godine imati zajedničku taktičku vežbu sa srpskim padobracima, a da će manevri biti održani i sa oružanim snagama Egipta, dok će u Indiji biti održana vežba očuvanja mira i čišćenja mina.

Padobranske jedinice za svaku vojsku čine okosnicu specijalnih jedinica, a srpski vojnici iz Specijalne brigade i elitne 63. padobranske brigade imaće prilike u roku od samo godinu dana da opet vežbaju uz svoje kolege iz ništa manje poznatih ruskih Desantnih padobranskih jedinica.

Početkom septembra prošle godine, u blizini grada Novorosiljska, održana je velika vojna vežba Slovensko bratstvo na kojoj je učestvovalo oko 700 padobranaca iz Rusije, Belorurije i Srbije.
Istovremeno, samo mesec dana kasnije, oktobra 2015, na poligonu Ašuluk, u blizini Astrahana održana je i velika vojna vežba ruskih i srpskih pilota lovačkih aviona MiG-29 i helikoptera Mi-8 Bratstvo avijatičara Rusije i Srbije - BARS.

Inače, prva zajednička vojna vežba Oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije održana je na poligonu Nikinci kod Rume, 14. novembra 2014.

2024 © - Vesti online