Petak 22.01.2016.
16:18
sputniknews.com

"Teroristi u Siriji imaju jako oružje (može da obara avione)"

wikimedia.org/Vitaly V. Kuzmin
Imaju nešto slično ruskom protivavionskom topu ZU-23 

- Teroristi poseduju oružje kao što je ZU-23, što je protivavionski top, i druga oružja koja mogu da pogađaju mete na visini od 4.000 metara, posebno velike avione kao što je letelica sirijske vojske 'Il-76', odnosno transportni avion - rekao je Konašenkov agenciji RIA "Novosti".

Konašenkov je potvrdio da su takvi napadi terorista zabeleženi posebno prilikom prve isporuke rusko-sirijske humanitarne pomoći za Deir ez Zor.

- Isporuka tereta je veoma opasna i riskantna. U većini slučajeva isporuka se obavlja noću bez ikakvog osvetljenja - rekao je on, prenosi "Sputnjik".

Konašenkov je rekao da su sirijske vlasti potvrdile da je ruska humanitarna pomoć uspešno isporučena oblastima pod kontrolom terorista.

Prošle nedelje, Rusija je pokrenula humanitarnu operaciju u Siriji sa ciljem isporuke pomoći civilima u regionima Sirije koje kontrolišu teroristi.

Teretni avion sirijskih avio-snaga koristeći ruske P-7 platforme ispustio je 15. januara 50 tona pomoći u vidu hrane i osnovnih potrepština u grad Deir ez Zor.

2024 © - Vesti online