Petak 22.01.2016.
14:12
Vestionline

"Tuđman bi se okrenuo u grobu zbog tih izjava"

Tanjug
"Zgranut" izjavama budućeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića: Milorad Pupovac

SDSS zanimaju Hasanbegovićeve politike, kazao je Pupovac, jer od njih zavisi hoće li Hrvatska dobiti ministarstvo kulture ili ministarstvo propagande i revizije istorije.

- Zbog njegovih izjava bi se Tuđman okrenuo u grobu - rekao je Pupovac, a preneo portal Index.

Hasanbegović: Stojim iza svake svoje reči

Budući ministar kulture Zlatko Hasanbegović, za koga kažu da je poštovalac ustaškog lidera Ante Pavelića, negira antifašizam i Ustav RH i oko kojeg se poslednjih dana lome koplja, pa čak i protestuje, izjavio je da stoji iza svake svoje do sada izgovorene reče.  Razočaran je kaže "atmosferom lonca" koja je stvorena njegovom kandidaturom.

- Vreme je da se ostavimo ideologija. Ovde nije reč o antifašizmu, nego o jugoslavenskom totalitarizmu. Antifašist je bio i Tito i Staljin i Pol Pot, i Paton. Ja govorim o totalitarizmu. Hrvatska je u savršenoj suprotnosti s jugoslavenskim totalitarizmom. Iza svih svojih reči stojim -kazao je Hasanbegović, preneo je Index.

Navodi da je iz Drugog svetskog rata kao pobednik izašao jugoslavenski totalitarizam. Ono što, kako je rekao, važi za baltičke narode, važi  i za Hrvatsku.

- Stanje koje je nastupilo 1945. je bilo negacija hrvatskog prava na slobodu - naveo je i dodao da nikada nije bio u Hrvatskom oslobodilačkom pokretu.

2024 © - Vesti online