Petak 22.01.2016.
05:00
D. Dekić - Vesti

Beže građani, al' beže i Vučićevi

Tanjug/AP
Pometnja u stranačkim redovima: Glavni odbor SNS-a

Mesecima unazad, slično nezadovoljstvo tinja u delu rukovodstva vladajuće SNS koji doduše ne idu izvan granica države, već iz stranke. Glavni odbor SNS-a, posle Saše Mirkovića i Vilibalda Erića, napustio je i Igor Jakšić, optuživši Vučića za jednoumlje, a kolege iz partije za idolopoklonstvo i poltronizam.

- Ti, koji ti narod ne odgovara i koji bi isti menjao, a ne znam za koji, verovatno nemački!!! Za mene je najbolji moj srpski narod - naveo je Jakšić i poručio Vučiću da će se politički "ćerati još".

Mirković, koji je pre nekoliko meseci u otvorenom pismu zamerio Vučiću da mu preti i da se sveti svima koji pomisle da se suprotstave, ne želi da komentariše aktuelna dešavanja u SNS-u, jer je, kaže za "Vesti", sve rekao kada je odlazio.

Iseljavanje pameti

- Mislili smo da ne moramo da budemo partijski ljudi da bismo preživeli. Da ne moramo da dajemo reket da nas ne bi opelješio svaki ljigavi inspektor i da ćemo poštenim radom sa dve plate moći da hranimo decu. Nismo mislili da ćemo čekati sniženja u seknd-hend šopovima da se obučemo - kaže u pismu premijeru Milijana Barjaktarević.

Na pitanje da li mu prilaze dvojica bivših članova Glavnog odbora SNS-a, Mirković odgovara diplomatski da su vrata njegove Jake Srbije otvorena za sve koji hoće da se angažuju da Srbija bude bolje mesto za život.

Da slične stvari smetaju i članstvu, u proteklih pola godine pokazali su članovi SNS-a iz Žablja, njih 800 koji su internim dopisom zapretili da kolektivno odu, ako ne prestane partijsko jednoumlje. Naprednjacima rudničko-takovskog kraja zasmetali su u novembru neznanje, nepotizam i karijerizam, dok je loša kadrovska politika bila razlog da u Nišu pre mesec i po dana ode 140 naprednjaka.

Odlazak iz SNS-a, kako ukazuje analitičar Cvijetin Milivojević, nije masovan, već simboličan u odnosu na priliv.

- Očekivao sam mnogo više izlazaka, ali ne iz razloga koje navode razočarani, već zbog predizbornih prevara 2012. i 2014. da će građani živeti bolje, a živimo gore, kao i da će sačuvati Kosovo. Ovde se u razlozima vraćanja partijskih knjižica čita karijerizam, odnosno neki su se setili da Vučić nije demokrata onda kada im je pozicija dovedena u pitanje. Mislio je da među naprednjacima ima više časti i poštenja - tumači Milivojević u izjavi za naš list.

2024 © - Vesti online