Četvrtak 21.01.2016.
03:30
b92.net

Ove namirnice čine čuda za seksualni život

wikipedia.org
Rešen problem = sreća u krevetu

Muškarci koji konzumiraju hranu bogatu flavonoidima imaju znatno manje šanse da se suoče sa neuspehom u krevetu, pokazalo je istraživanje objavljeno u magazinu "Američki žurnal za kliničku ishranu". Manje čak i od muškaraca koji redovno vežbaju, navode stručnjaci.

Jedite jagode, pijte crveno vino...

U studiji je učestvovalo 25.000 muškaraca, a analizirani su podaci od 1986. godine do danas. Oko 36 odsto muškaraca prijavilo je probleme sa postizanjem erekcije, a istraživači sa Harvarda i Univerziteta Istočna Anglija u Velikoj Britaniji ustanovili su da su muškarci koji su konzumirali najveće količine flavonoida imali devet do jedanaest odsto manje šanse za javljanje erektilne disfunkcije u odnosu na muškarce koji su najmanje u svoj organizam unosili flavonoide.

Pročitajte još:

unacopicadevino.es

* Panika: Šta kad ON ne želi seks?

* Moć malog prsta

Pozitivno dejstvo bilo je najizraženije kada su muškarci konzumirali hranu sa tri tipa flavonoida: antocijaninima, flavonima i flavanonima.

Njih pretežno sadrže jagode, borovnice, crveno vino, jabuke, kruške i citrusno voće.

Stručnjak Edin Kasidi preporučuje unos od nekoliko porcija ovih namirnica nedeljno.

Njihovo blagotvorno dejstvo na seksualni život dodatno pojačava bavljenje fizičkim aktivnostima, koje pospešuju protok krvi kroz organizam.

2024 © - Vesti online