Petak 21.05.2010.
15:07
Press rs

Miki Manojlović: Glumim Albanca, pa šta?

Miki Manojlović kao Albanac u filmu "Besa"
 

"Nikada nisam imao ni najmanju dilemu da li da prihvatim tu ulogu! Naprotiv, odigrati takvu ulogu bilo je krajnje zanimljivo."


Snimili ste i film "Svet je veliki i spasenje je iza ugla" u Bugarskoj. Kakva iskustva nosite iz zemlje koja nije poznata po velikim ostvarenjima?

"Prema Bugarskoj imamo velike predrasude. Kod nas postoji izreka "Rasturiću te k'o bugarsku skupštinu" i uopšte ne znam odakle to dolazi. Druga izreka "Propao je k'o Grčka" mi je daleko jasnija (smeh). Bugari su me iznenadili svojom kulturom i istorijom. U filmu igram Bugarina i to je za mene bio ogroman izazov, pre svega zbog jezika koji sam morao da savladam. Nisam želeo da neki Bugarin, kada vidi moju "njušku", kaže: "Šta ste dovodili ovog kad ne zna da govori kako treba?!"

U Kanu sa kratkim filmom

Miki je bio na Kanskom filmskom festivalu povodom prikazivanja kratkog filma "Svako je filmska zvezda", reditelja Gorana Markovića.

 

"Reč je o promotivnom filmu povodom lansiranja nove "AMD vižn" tehnologije. Raduje me što sam deo tog projekta, jer su kompjuteri postali druga priroda. U radu s kompjuterom se dobro snalazim, nisam baš neki ekspert, ali znam ono što mi je neophodno. Naročito mi koristi kada sam na putovanjima, jer preko "Skajpa" mogu da komuniciram sa svojim najbližima", kaže Miki.

Serija "Na terapiji", u kojoj igrate glavnu ulogu, postigla je ogromnu popularnost u Bosni, dok kod nas to nije bio slučaj.

"Mislim da razlog leži u činjenici da je serija emitovana na TV Foks, koji se veoma čudno ponašao prema tom ostvarenju. Menjali su termine emitovanja, jednom je išla u osam, pa u devet, pa u pola deset."

Trenutno se reprizira serija "Grlom u jagode".

"Reditelj Srđan Karanović tada je bio vrlo mlad i dobio je šansu da ostvari svoje ideje u toj seriji. Ako klincima ne dajete šansu i dok se ne shvati da su i igrani, i obrazovni, i školski program podjednako važni kao i informativni, nećemo imati kultne serije kao što su "Grlom u jagode", "Više od igre" ili "Otpisani". Takođe, nećemo imati generaciju mladih reditelja koji stasavaju na ovakvim zadacima, jer kad mladosti ne daš šansu - ona postaje nezadovoljna starost i neiskazana osrednjost."


 

2024 © - Vesti online