Ponedeljak 18.01.2016.
19:03
Tanjug

Oni su bili najhrabriji: Viteško plivanje za Časni krst

Mladenović je istakao da je na današnji veliki praznik, Krstovdan, upravo na ušću Save u Dunav, po prvi put u organizaciji kraljevskog reda, održano plivanje za Časni krst.

- U skladu sa tradicijom koja je obnovljena, pre otprilike dvadesetak godina, na Bogojavljenje se pliva za Časni krst, koje će i u utorak biti organizovano na više mesta - rekao je Mladenović, a navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Navodeći da je upravo danas simbolično otpočeta tradicija plivanja i na Krstovdan, on je istakao da su momci koji su plivali pokazali velikim podvigom svoj viteški duh i to bez takmičenja i natplivavanja.

Prema njegovim rečima, na taj način su podsetili na poruke praznika, a to je sabornost, jedinstvo u veri i širenje mira i ljubavi koje je i Isus slao i otpočeo misiju uspostavljanja hrišćanstva, vere koja nas ujedinjuje.

- Grad Beograd je podržao ovu manifestaciju uz pomoć svojih javnih preduzeća "Beogradske tvrđave" i "Beokoma", kao i drugih komunalnih službi koje su omogućile da čitav događaj protekne u najboljem redu - rekao je Mladenović.

Kako je navedeno u saopštenju, dogadaju će prisustvovali i direktor "Beogradske tvrđave" Petar Andrijašević i direktor "Beokom servisa" Darko Glavaš.

2024 © - Vesti online