Ponedeljak 18.01.2016.
16:00
blic.rs

LSV traži vojvođansku policiju, Stefanović poručio: Biće samo srpske policije!

lsv.rs
Dejan Čapo, poslanik Lige socijademokrata Vojvodine

- Mi insistiramo da se formira nova organizaciona jedinica za teritoriju Vojvodine, u okviru Direkcije policije. Sedište ovog sekretarijata bilo bi u Novom Sadu, a sekretara bi bi na predlog Pokrajinske vlade imenovao ministar unutrašnjih poslova - rekao je Čapo.

On je naglasio da Vojvodina mora da ima svoju policiju, imajući u vodi njenu multietničnost i višejezičnost.

Čapo je podsetio i da je Pokrajinski SUP ukinuo još Slobodan Milošević 1989. godine.

Poslanik LSV Dejan Čapo rekao je da želja te stranke nije stvaranje pararelnih snaga, već samo posebne organizacione jedinice za Vojvodinu, navodeći da je bezbednost u tom delu Srbije, dok je postojala vojvođanska policija, bila na visokom nivou.

Predlog LSV je da sedište te jedinice bude u Novom Sadu, a da je vodi sekretar koga na predlog pokrajinske vlade imenuje ministar unutrašnjih poslova.

- Mi ćemo se za vojvođanasku policiju izboriti kad-tad - rekao je Čapo.

Tanjug
Samo jedna je policija - srpska: Nebojša Stefanović

Ništa od toga

Ministar unutrašnjih poslova nebojša Stefanović odgvorio mu je da se nada da "nikakve vojvođanske policije nikad neće biti".

- Biće srpske policije, jer je to jedna policija ove zemlje - rekao je Stefanović, praćen aplauzom poslanika SNS.

On je dodao da bi uvođenje pokrajinskog sekretarijata, čijeg bi sekretara predlagala pokrajinska vlada, srušilo koncept karijernog napredovanja, što je, kako kaže, najvažnija novina ovog zakona.

- Čitav koncept je koncept karijernog napredovanja, a toga nema ako političko telo predlaže neko imenovanje. To prekida sistem karijernog napredovanja - kaže Stefanović.

2024 © - Vesti online