Ponedeljak 18.01.2016.
13:53
politika.rs

Srećno vam bilo: Izbori 24. aprila!

Tanjug
Hoće jasan mandat građana: Aleksandar Vućić

- To je nedelju dana pre 1. maja i hrišćanskog praznika Uskrsa koji će biti istog dana i besmisleno je da tada budu izbori. Izbori na lokalnom nivou moraju da se održe najkasnije do 6. maja, kada su pre četiri godine bili održani lokalni izbori, tako da je 24. april logičan datum novih izbora - kazao je funkcioner naprednjaka, koji je zahtevao anonimnost.

Na pitanje na koji način će biti raspisani izbori, on je rekao da očekuje da u narednih dva, tri dana premijer Aleksandar Vučić uputiti zajedničko saopštenje Vlade Srbije za raspuštanje Skupštine i raspisivanje izbora.

- To obrazloženje biće upućeno predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću, koji će dati konačnu reč o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora - kazao je potpredsednik SNS i član Vlade.

On je rekao da očekuje da se, pre nego što Vučić pošalje obrazloženje, aktuelna vlada sastane još jednom.

Podsetimo, premijer Srbije Aleksandar Vučić saopštio je u nedelju, na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, da je odlučio da Srbija ide na vanredne parlamentarne izbore. 

- Vlada, bez obzira što ima većinu i podršku u parlamentu, želi da dobije jasan mandat od Srbije i građana i izjašnjenje za to koju politiku podržavaju - rekla je potpredsednica SNS Maja Gojković na konferenciji za novinare u nedelju, nakon Glavnog odbora SNS.

2024 © - Vesti online