Ponedeljak 18.01.2016.
14:08
Srna, Tanjug

I Francuska "tone": Vanredno stanje, lošiji uslovi za radnike!

Reuters
Oland pokreće socijalne i ekonomske reforme u Francuskoj

Oland je predložio seriju ekonomskih mera u godišnjem govoru pred poslovnim liderima kako bi se podstakao privredni rast i smanjila hronična nezaposlenost, preneo je AP.

Prve predložene mere su relativno umerene, a Oland je rekao da neće "dovoditi u pitanje" 35-časovnu radnu sedmicu. On za sebe nije zatražio nikakava dodatna ovlašćenja.

Oland je napomenuo da se hitno mora osvežiti francuski poslovni model naklonjen radnicima u okruženju globalizovane ekonomije koja se brzo menja i sve više oslanja na internet.

Među predloženim merama su ublažavanje propisa koji idu u korist radnicima, kako bi se kompanije ohrabrile da zapošljavaju ljude, kao i da bi se izvršilo obučavanje pola miliona radnika.

Kako javlja britanski list "Fajnenšel tajms", Oland je rekao da je Francuska u ekonomskom i bezbednosnom vanrednom stanju, zbog čega je najavio seriju mera za smanjenje konstantno visoke stope nezaposlenosti, kao i dodatne subvencije za male kompanije.

Agencija AFP prenosi da je francuski predsednik obećao da će potrošiti više od dve milijarde evra na paket mera za borbu protiv visoke nezaposlenosti.

2024 © - Vesti online