Ponedeljak 18.01.2016.
11:43
Vestionline

NFL: Karolina srušila Sihokse, Mening probio čelik

Reuters
Kem Njuton (broj 1), kvoterbek Pentersa, odveo Karolinu u finale AFC-a

Pentersi su pobedili vicešampiona Sihokse 31:24, fenomenalnom igrom u prvom poluvremenu. Tim iz Šarlota predvođen Kemom Njutonom, posle 30 minuta imao je neverovatnih 31:0. Sijetl nije mogao da se prepozna, Rasel Vilson je bacio dve presečene lopte, od toga prva koju je uhvatio defanzivac "pantera" Luk Kikli za tačdaun.

Parovi finala

AFC: Denver Bronkos - Nju Ingland Petriots (nedelja, 21.05)

NFC: Karolina Penters - Arizona Kerdinals (ponedeljak, 00.40)

U nastavku, četa Pita Kerola je odigrala mnogo bolje, pokušala da napravi čudo, postigla dva tačdauna u trećoj četvrtini, ali nije bilo vremena za dramu. U finišu, Sijetl je pokušao sa "onsajd kikom", ali nije uspeo, pa je najbolji tim regulanrog dela sezone ušao u finale NFC-a gde će naredne nedelje igrati na domaćem terenu protiv Arizone.

U drugom meču večeri - drama u Denveru, koja je pripala Bronksima, koju su slavili 23:16. Ključni trenutak meča bila je izgubljena lopta raning beka Stilersa Fidžeralada Tusanta, 10 minuta pre kraja, kod rezultat 13:12 za goste iz grada čelika.

Reuters
Legende: Pejton Mening, kvoterbek Bronkosa uspeo da pobedi Bena Rotlisbergera, kolegu iz Stilersa

Tada je stvar u sovje ruke preuzeo lgendarni Pejton Mening, koji nije blistao do poslednje četrvtine. Jedini tačdauna za tim iz Kolorada delo je raning beka Si Džej Andersona. U finišu, odlična odbrana Denvera predvođena Demarkusom Verom uspela je da osujeti Rotlisbergera i drugove. Stilersi su se ušunjali u plej-of, srećno izbacili Sinsinati, ali dalje nisu mogli bez prvog risivera lige Antonija Brauna i oba raning beka Levona Bela i DeAnđela Vilijamsa.

Uz te povrede, i "Big Ben" je imao velikih problema sa ramenom, pa Pitsburg nije mogao u finale AFC-a. Naredne nedelju gledaćemo pravu poslasticu u borbi za plej-of, duel dvojice kvoterbekova koji su obeležili ovaj milenijum, Pejtona Meninga i Toma Brejdija.

2024 © - Vesti online