Nedelja 17.01.2016.
21:27
Tanjug

Sneg u Beogradu: Ulice čiste, saobraćaj bez izmena

Tanjug
Gradonačelnik je obišao radnike koji vode računa o tome da ulice Beograda budu čiste i prohodne

On je precizirao da je trenutno na ulicama 204 vozila, uz 1.200 ljudi koji rade u tri smene i dodao da sve službe rade i da su u stalnom dežurstvu.

- U potpunosti smo spremni da čim sneg prestane da pada, a očekujemo da će prestati u narednih nekoliko sati, očistimo poptuno ulice prvog prioriteta, a do jutra i ulice drugog prioriteta - rekao je Mali.

U petak i subotu uveče po ulicama grada prosuto je više od 600 tona soli, istakao je gradonačelnik.

- Zato su, i pored toga što pet i po sati pada sneg, ulice prvog prioriteta čiste, odnosno crne, i nijedna linija gradskog prevoza nije skraćena niti izmenjena - kazao je Mali.

A da je u gradu redovno stanje nešto ranije je rekao i direktor Beokom servisa Darko Glavaš, navodeći da se na ulicama nalaze ekipe Beograd puta, koje održavaju ulice prvog o drugog prioriteta, kao i ekipe "Gradske čistoće" i "Zelenila Beograd".

- U toku dana nismo imali velikih kvarova ni na vodovodnim instalacijama, ni na elektroinstalacijama - rekao je Glavaš Tanjugu.

Navodeći da se očekuje dalje povećanje snežnog pokrivača i pad temperature, Glavaš je najavio da će sutra na ulicama biti skoro 2.200 radnika, dok se ekipe Beograd puta sve vreme se nalaze u četvrtom stepenu pripravnosti.

- Beograd put je adekvatno pripremio ulice prvog i drugog prioriteta tokom noći, gde je posuto više od 310 tona soli, a "Gradska čistoća" i "Zelenilo Beograd" su adekvtano spremili stajališne platoe, pešačke prelaze i podzemne prolaze, tako da se sneg intenzivno topi, jer je podloga adekvatno pripremljena - rekao je Glavaš.

2024 © - Vesti online