Nedelja 17.01.2016.
19:15 >> 20:37h
Vestionline

Zidan komanduje, Real cveta, Valensija posrće...

Reuters
Ubojit tandem: Karim Benzema i Geret Bejl

Prvo poluvreme meča u Valensiji proteklo je u dominaciji gostiju. Statistika je išla na njihovu ruku, ali i rezultat, pošto je Hozabed već u 15. minutu postigao vodeći pogodak za Rajo. Od tog momenta gosti su krenuli još snažnije, ali nisu uspevali da probiju odbranu Valensije.

U nastavku meča konsolidovala se malo domaća ekipa i krenula u konkretnije napade. Gosti su čekali kontru, i u 54. minutu su imali sjajnu šansu da dupliraju vođstvo. Golman Valensije je odbranio udarac, a onda je, kako to u fudbalu obično biva, usledila kazna.

U istom napadu lopta je došla do Alvara Negreda, koji je uspeo da vidi da je golman Raja na ivici svog šesnaesterca, pa je sjajni Španac postigao fantastičan pogodak sa centra za izjednačenje.

Umesto da ovaj potez pokrene domaću ekipu, desilo se upravo suprotno. Posle jednog kornera lopta se odbila do Dijega Ljorentea koji ju je smestio u mrežu za novo vođstvo gostiju. Sve je mirisalo na novi poraz Valensije, ali je Pako Alkaser u poslednjim trenucima meča uspeo da izjednači i donese bod svojoj ekipi.

Real je napravio novu rapsodiju pod vođstvom Zinedina Zidana, i to samo za 41 minut. Svih pet golova u ovom periodu postigao je kraljevski klub protiv Hihona, tima koji je pošteđen goreg debakla u nastavku. Po dva gola Ronalda i Benzeme bila su dovoljna uz pogodak Bejla, pa je ovo druga utakmica slavnom Zizuu sa pet golova, posle lekcije Deportivu La Korunji (5:0).

Primera, 20. kolo:

Subota:

Sevilja - Malaga 2:1 (2:0)

Selta - Levante 4:3 (2:0)

Viljareal - Betis 0:0

Sosijedad - Deportivo 1:1 (0:1)

Nedelja:

Valensija - Rajo Valjekano 2:2 (0:1)

Real Madrid - Hihon 5:1 (5:0)

18.15 Hetafe - Espanjol

18.15 Las Palmas - Atletiko Madrid 0:3 (0:1)

20.30 Barselona - Atletik Bilbao

Ponedeljak:

20.30 Eibar - Granada

2024 © - Vesti online