Ponedeljak 18.01.2016.
06:30
B92

Evo kako da vam kosa brže raste

long-curly-hairstyles.blogspot.com
Svedite peglanje kose na minimum

Zato smo vam danas pripremili četiri jednostavna trika uz pomoć kojih će vaša kosa početi brzo da raste, a takođe će izgledati savršeno zdravo.

1. Redovno šišajte krajeve kose

Ovo je obavezno! Na svaka tri do četiri meseca idite kod frizera da vam skrati krajeve, pa makar i jedan centimetar. Ispucali krajevi prvo što ne izgledaju lepo (više izgledaju kao sasušena slama), a drugi razlog je jer će vam kosa ostati na istoj dužini – npr. jedan centimetar poraste, a isto toliko i pukne ne dozvoljavajući kosi da ide u dužinu. Takođe tretirajte krajeve kose sa serumom koji vam najviše odgovara.

2. Svedite peglanje i feniranje kose na minimum

Dobro znate da toplina šteti kosi. Pokušajte se navići da sušite kosu bez fena, već na vazduhu i da je ne peglate. Ako baš ne možete da se „odreknete“ fena, makar smanjite temperaturu vazduha i držite ga na što većoj udaljenosti od glave i stavljajte na kosu preparate za zaštitu od toplote.

3. Održavajte hidrataciju skalpa

Za zdravu kosu potrebna je zdrava koža glave, a za zdravu kožu glave – određena hidratacija. Održavajte vlažnost kože glave uz pomoć posebnih šampona i balzama bez silikona i parabena, kao i uz pomoć prirodnih maski (o kojima smo mnogo puta pisali). Videćete promenu čim počnete da se malo više brinete o skalpu.

4. Hranite se pravilno i unosite više vode u organizam

Manite se nezdravih dijeta i gladovanja! Ako želite jaku, sjajnu, dugu i zdravu kosu potrebno je da unosite dovoljne količine hrane (koja je naravno zdrava, a ne „junk food“), kao i određene količine vode. Žene koje ne vode računa o svojoj ishrani imaju problema sa opadanjem i beživotnom kosom. A da ne pričamo o koži i noktima... Jako su bitni vitamini B12, D, cink i kalcijum; jedite što više zelenog povrća, ribe, sira i orašastih plodova. Što se tiče vode, minimum pijte 2l vode dnevno i videćete velike promene i na koži, ali i na kosi.

2024 © - Vesti online