Nedelja 17.01.2016.
11:04
Ž. Mutavdžić - VESTIONLINE

NFL: Čudo u Arizoni, Gronkovski oterao "poglavice"

Reuters
Junak Kerdinalsa: Leri Ficdžerald

Nikada nije gotovo, čak i kada je gotovo. Pekersi imaju Erona Rodžersa, čudotvorca, koji je drugu put u sezoni bacio "hel meri" pas sa centra. U Detroitu je to uradio Ričard Rodžers, a u Arizoni je to pošlo za rukom malo poznatom vajd risiveru Džefu Dženisu, koji je uveo meč u produžetak. Pre toga je iz svoje "end zone" Rodžers bacio pas od 60 jardi ka Abdervenisu, dao nadu gostima iz Viskonsina. Kada se činilo da su domaćini nokautirani, pogledala ih je sreća kod bacanja novčića. Palmer je bio blizu "seka", ali je uspeo da nađe samog Lerija Fidžeralda, koji hvata pas i trči 77 jardi. Stigao je na korak do pobede, a onda u drugom pokušaju za tačdaun, Palmer opet nalazi legendarnog Lerija, koji donosi dramatičnu pobedu Arizoni, u meču za infarkt. 

Kvoterbek domaćina Karson Palmer tako je u trećem pokušaju, u 36. godini, u 13.godišnjoj karijeri u NFL-u uspeo da stigne do prve plej-of pobede. Bio je loš, bacio je dve presečene lopte, nije briljirala četa Brusa Erijensa, ali na kraju sreća je pogledala tim iz Finiksa. Pekersi, s druge strane, opet su tragičari, kao i prošle sezone, kada su poraženi od Sijetla u finalu NFC-a. Cele sezone bez Džordija Nelsona, u Arizoni se povredio i drugi startni vajd risiver Rendal Kob, pa i pored odlične igre, posebno u odbrani, izabranici Majka Mekartija opet neće videti Superboul.

Reuters
Uzeo skalp "poglavicama": Rob Gronkovski

Šampion NFL-a Nju Ingland plasirao se u finale AFC-a pošto je na svom terenu pobedio Kanzas Siti 27:20 (14:6). Petriotsi će u borbi za 50. jubilarni Superboul igrati sa boljim iz duela Denver Bronkos - Pitsburg Stilers (nedelja, 22.35). Četa Bila Beličika opravdala je ulogu favorita i lakše nego što rezultat govori slavila protiv "poglavica" predvođenih Aleksom Smitom, kvoterbekom srpskog porekla. Briljirao je Tom Brejdi, koji je sjajno komandovao napadom domaćina. Ulogu egzekutora preuzeo je oporavljeni Rob Gronkovski, koji je postigao dva tačdauna. Čifsi bez povređenog Džeremija Meklina, koji je napustio teren u trećoj četvrtini, nisu mnogo mogli protiv odlične odbrane tima iz Bostona. Kanzas je tačdaunom minut i 12 sekundi pre kraja, stigao na 27:20, ali nisu uspeli da uzmu loptu posle "onsajd kika". Ponovo je Gronkovski imao sigurne ruke i odveo svoj tim na korak do novog Superboula.

2024 © - Vesti online