Subota 16.01.2016.
08:20
Tanjug

Novi masakr islamista: Al Kaida ubila najmanje 23 osobe

Tanjug/AP
Islamisti počinili još jedan užasan zločin

Četvrti napadač je ubijen u hotelu Jibi, nedaleko od Splendida, koji je takođe bio meta napada. 

Ministar unutrašnjih poslova Simon Kompaore pretodno je rekao da je u kontranapadu snaga bezbenosti Burkine Faso na pripadnike terorističke organizacije Al Kaida u islamskom Magrebu, koji su napali hotel Splendid i restoran Kapućino, oslobođeno 126 talaca. Prema njegovim rečima, ranjene su 33 osobe.

On je naveo da su u akciji snaga bezbednosti ubijena trojica džihadista, među kojima su bili jedan Arapin i dvojica tamnoputih Afrikanaca.

U obračunu sa islamistima pogođen je i jedan policajac koji je pokušao da uđe u hotel Splendid u kojem su napadači.

Prethodno su agencije javile, pozivajući se na policiju i očevice, da su se snage bezbednosti Burkine Faso sukobile sa islamistima ispred hotela Splendid u prestonici te zemlje.

Odgovornost za napad je u međuvremenu preuzela Al Kaida u islamskom Magrebu, javio je Rojters.

Francuski ambasador u Burkini Faso Žil Tibo saopštio je da je u prestonici uveden policijski čas, a da je ambasada formirala krizni štab za svoje građane u toj zemlji, nekadašnoj francuskoj koloniji.

Tanjug/AP
Sukob sa teroristima još traje

Jedan visoki zvaničnik nacionalne žandarmerije naveo je da su islamisti uzeli nepoznat broj talaca nakon napada na hotel i kazino.

Sukob je u toku a očevici navode da su islamisti napali hotel i zapalili više vozila ispred njega pucajući u vazduh, prenosi Rojters.

Po dolasku snaga bezbednosti došlo je do žestokog okršaja.   

2024 © - Vesti online