Petak 15.01.2016.
22:02
Vestionline

EP: Hrabra Srbija izgubila na startu, Nikčević promašio remi

Tanjug/AP
Darko Dukić i Mijajlo Marsenić nisu sprečili poraz Srbije

"Orlovi" su odigrali veoma dobar meč, vodili su posle prvog poluvremena, uspeli su da se vrate u drugom, i bili nadomak barem nerešenog rezultata, ali je golman domaćina Šmal zaustavio 
sedmerac kapitena Nikčevića i sprečio remi.

U prvom meču naše grupe, odigranom nešto ranije, Francuska je lako savladala Makedoniju – 30:23.

Petar Nenadić je u prvom poluvremenu postigao čak šest golova, a u nekoliko navrata i sjajnim asistencijama razigravao svoje igrače.

Odbrana koja je bila na vrhunskom nivou u prvih pola sata malo je "omekšala" na startu drugog poluvremena, pa su Poljaci za svega sedam minuta sa minusa dva gola minusta došli do "plus tri" (21:18).

Izgledalo je da bi "orlovi" u tim tremucima migli u potpunosti da posustanu, ali je usledio pravovremeni tajm-aut Dejana Perića i konsolidacija u igri srpske reprezentacije, koja je do poravnanja stigla u 45. minutu (24:24), a tri minuta kasnije i do potpunog preokreta (26:25).

Rezultatska klackalica bila je na snazi bukvalno do samog kraja meča, domaći su četiri minuta pre kraja imali dva gola prednosti (29:27), ali ni tada nije bilo sve rešeno. Magični Stanić je odbranio zicer Grabarčiku, potom je Zelenović iznudio udarac sa sedam metara, ali je Šmal zaustavio udarac Nikčevića.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Mihail Jurecki sa sedam golova, koji je ujedno proglašen i igračem utakmice, dok je sa druge strane isto toliko pogodaka postigli Ivan Nikčević i Petar Nenadić.

2024 © - Vesti online