Subota 16.01.2016.
02:00
B. Božin - Vesti

Merkelova nije imala nikakav plan

Tanjug/AP
Gerhard Šreder

- Kapaciteti u prihvatu, snabdevanju i integraciji izbeglica u Nemačkoj su ograničeni. Sve drugo je samo iluzija - rekao je Šreder za "Handelzblat".

"Stiče se utisak da nacionalne granice nemaju više nikakvo značenje. To je opasno i pogrešno!", dodaje on i kao najkrupniji propust demohrišćana (CDU) navodi to što oni stalno odbijaju da donesu Zakon o doseljavanju.

- Time se u potpunosti ignoriše stvarnost, a posledice su stotine hiljada izbeglica koje traže azil jer zakonom o doseljavanju nisu definisani kontigenti, kritikovao je Šreder.

- Merkelova nije posedovala nikakav plan - kaže on i dodaje kako ne može da pretpostavi, i pored svih očiglednih problema zbog mase izbeglica, da će ona hteti i u sledećem mandatu da pregovara o tom zakonu.

Posle seksualnih napada u novogodišnjoj noći u Kelnu, Šreder je zahtevao oštrije reagovanje države i dosledno deportovanje počinilaca.

Vraćanje kući

Merkelova svakako mora da se pobrine za to da države, iz kojih te izbeglice dolaze, njih ponovo prihvate. "Bez odgovarajućeg sporazuma o povraćaju, pokrajine i komune će biti ostavljene na cedilu. Tu je kancelarka odgovorna", poručio je Šreder.

2024 © - Vesti online