Subota 16.01.2016.
04:30
B92

Otkrivena istina o prevrtanju legendarnog trotočkaša

youtube/Top Gear
Auto je namerno podešen kako bi se prevrtao u svakoj krivini

Nije tajna da su mnoge scene u ovom popularnom automobilskom šou programu bile nameštene kako bi se publika pred TV ekranima dobro provela. U kolumni za The Sunday Times, bivši voditelj emisije, Džeremi Klarkson, otkrio je neke detalje sa snimanja epizode u kojoj se bezbroj puta prevrtao vozeći legendarni britanski model sa tri točka - Reliant Robin.

Ovaj automobil, koji se u raznim verzijama i pod različitim oznakama (Regal, Robin) proizvodio još od 50-tih godina 20. veka pa sve do početka novog milenijuma, svetsku slavu doživeo je nakon pojavljivanja u humorističkoj seriji Mućke (u originalu Only Fools and Horses). Zahvaljujući svom neobičnom izgledu i britanskom poreklu, Reliant Robin je bio čest "gost" u programu Top Gear, a gledaocima je ostala u sećanju čuvena epizoda snimljena u Šefildu, gradu u kome je Robin svojevremeno bio veoma popularan.

Iako je u emisiji izgledalo da će se automobil prevrnuti ako dune i najslabiji povetarac, Klarkson priznaje da to u stvarnosti nije slučaj i da je vozilo bilo modifikovano, kako bi se na snimanju lako prevrtalo.

- Zatražio sam od ekipe koja priprema automobil da se malo poigra sa diferencijalom, pa se nesretni Robin prevrtao na stranu i pri najmanjem okretanju volana - napisao je bivši voditelj. On je objasnio i da se tokom priprema za snimanje veoma vodilo računa o njegovoj bezbednosti.

- Producenti su bili zabrinuti, pa su insistirali da automobil bude opremljen malim čekićem kako bih mogao da razbijem staklo i izađem, u slučaju da ostanem zarobljen unutra", napisao je Klarkson i zaključio u svom stilu da se običan Reliant Robin može prevnuti "samo ako vam je pri ruci pijani ragbi tim".

2024 © - Vesti online