Četvrtak 14.01.2016.
22:49
Tanjug

Spremite se: Zahlađenje do -15, više snega nego nedavno

Tanjug
Stiže nam novo zahlađenje sa snegom

U subotu, 16. januara, biće zahlađenje sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača, a u nedelju ledeni dan i povećanje snežnog pokrivaca, u istočnim, centralnim i južnim krajevima od 10 do 20 centimetara, lokalno i više.

Uz umeren i jak severni i severozapadni vetar, lokalno se očekuje stvaranje snežnih nanosa.

U ponedeljak se očekuje postepeni prestanak padavina. Zatim do kraja perioda promenljivo oblačno i uglavnom suvo, slab sneg očekuje se u planinskim predelima.

Od nedelje do četvrtka ledeni dani. U sledeći petak toplije, oblačno mestimično sa kišom.

Drobnjak: Putari su uvek spremni

Tanjug

Putari su spremni za novi snežni talas u Srbiji koji se očekuje u petak uveče, izjavio je v.d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak i dodao da će snežne padavine biti veće nego pre desetak dana.

- Putari su uvek spremni, znamo da će sutra uveče i u subotu padati kiša koja će preći u sneg, a očekujemo u nedelju temperature i do minus 15 stepeni - rekao je Drobnjak.

Putari će na vreme, kako kaže, preventivno posipati so da se na kolovozu ne bi stvarao led.

- Očekujemo tokom vikenda veće padavine nego što su bile ove poslednje, ali to neće za nas biti problem - naveo je Drobnjak.

On je dodao da putari, inače, imaju probleme kada su dosta niske temperature, jer so može da reaguje na temperaturama do minus osam stepeni.

2024 © - Vesti online