Četvrtak 14.01.2016.
19:03
Srna, Vestionline

Zreli smo za ludnicu: Kazna za Amera koji je izbo Srbina - izvinjenje

Reuters
Maloletni Amerikanac izbo srpskog košarkaša na Kalemegdanu

Naime, postupak protiv NJujorčanina Lukasa Vakara (17), koji je u oktobru prošle godine izbo Beograđanina Toma Ćulafića (19), obustavljen je u četvrtak (14. februara). Napadaču je dosuđena vaspitna mera izvinjenja Ćulafiću, igraču Košarškog kluba "Partizan", javio je "Blic".

Amerikanac je rekao da će na to pristati, ako se i srpski mladić njemu izvini, prenosi list.

Zakon štiti maloletnike

U Sudu i tužilaštvu nije bilo moguće dobiti ni potvrdu ni demant ove informacije jer zakon štiti maloletnike, te se takve informacije ne iznose u medije.

Na poslednjem sastanku učesnika u postupku, tužilaštvo je napad tinejdžera, koji je krivičnom prijavom bio tretiran kao pokušaj ubistva, prekvalifikovalo u nanošenje lakih telesnih povreda i ponudilo okrivljenom priznanje krivice.

U ponudi takođe stoji da su povrede koje je Ćulafić zadobio - ubod u grudi, oko levog pazuha - nanete neidentifikovanim predmetom, iako je sudski veštak izneo mišljenje da se verovatno radi o nožu, perorezu, ili nekom sličnom predmetu sa oštricom.

Tužilaštvo je predložilo da se Lukas V. ne goni krivično već da mu se izrekne vaspitna mera, kojom će biti dužan da se izvini Ćulafiću. 

Dotične noći Lukas V. bio je u društvu nekoliko prijatelja kada se sukobio sa Ćulafićem. Kako je utvrđeno istragom, dvaput je zamahnuo da ga ubode, nakon čega je bacio oružje i pobegao. Uhapšen je na aerodromu "Nikola Tesla" dok je pokušavao da pobegne iz Srbije.

U Sudu i tužilaštvu nije bilo moguće dobiti ni potvrdu ni demanti ove informacije jer zakon štiti maloletnike, te se takve informacije ne iznose u medije.

Sve se desilo u noći između 24. i 25. oktobra 2015. na Kalemegdanu, a mediji su tada prenosili da je Ćulafić izboden nožem.

Lukas je početkom novembra pušten iz pritvora da se brani sa slobode uz kauciju od 25.000 evra, zabranu napuštanja boravišta i privremeno oduzimanje putnih isprava.

2024 © - Vesti online