Petak 15.01.2016.
03:00
Đ. Barović - Vesti

Srbi u Hagu proslavili Novu godinu i Božić: Tolimiru srebrni krst i lančić

Fonet
Izvukao "paru": Zdravko Tolimir

- Poželeo sam im u ime svih Srba u otadžbini i rasejanju, da Bog da, sledeći Božić da proslave na slobodi - kaže otac Bilbija i dodaje da je verskom obredu ove godine prisustvovalo najmanje Srba do sada.

Reč je preostalim optuženicima koji i dalje čekaju izricanje prvostepene ili drugostepene kazne: Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Zdravko Tolimir, Mićo Stanišić, Stojan Župljanin i Radivoje Miletić.

Badnjak i slama

Kako i dolikuje, Srbi su Badnje veče proslavili uz posnu hranu, ali sa badnjacima i slamom na podu koja je, upravo zbog njih doneta iz otadžbine zahvaljujući ocu Ljubinku, starešini crkve u selu Kaona kod Guče.

Zahvaljujući našim ljudima iz Holandije koji već tradicionalno, godinama unazad, pripremaju svečanu trpezu, i ove godine zatočeni Srbi su uz poslastice koje su sami pripremili, imali bogatu sofru, a radost su podelili sa preostalim haškim optuženicima.

Tradicionalno se lomila i česnica, a sreću da izvuče "paru", koja je ove godine bila srebrni krstić sa lancem, pripala je Zdravku Tolimiru, jednom od najposvećenijih vernika u Tribunalu.


 

2024 © - Vesti online