Petak 15.01.2016.
02:00
D. N. P. - Vesti

Imam prebio mujezina

Tanjug
Novi Pazar

Lekarsko uverenje izvadio je i imam Abdulhalik koji takođe ima lakše povrede. Prema nezvaničnim informacijama, imam i mujezin pobili su se pesnicama, a tuča je započela zbog nezadovoljstva mujezina mesečnom platom od samo 80 evra.

Mujezin je prijavio imama da ga je napao i pretukao. Obojica aktera ovog događaja biće saslušani, zatražićemo i njihova lekarska uverenja, a tek nakon sprovedene istrage odlučićemo o daljim postupcima - saopšteno nam je u novopazarskoj policiji.

Akteri ovog događaja juče nisu želeli da se oglašavaju u medijima. Kako smo nezvanično saznali, to im je zabranio nadležni muftija Muamer Zukorlić. Ovim povodom nije se oglasila ni Islamska zajednica u Srbiji.

Portal Sandžak haber u Novom Pazaru piše da među hodžama Islamske zajednice u Srbiji tinja veliko nezadovoljstvo zbog malih i neredovnih plata i da su zbog toga česte svađe. Navodno, hodže su nezadovoljne i zbog toga što čelnici ove islamske zajednice uživaju u luksuzu, a imami na terenu jedva sastavljaju kraj sa krajem. Ni po ovom pitanju u Islamskoj zajednici u Srbiji do sada nisu želeli da se oglašavaju.

2024 © - Vesti online