Petak 15.01.2016.
02:30
Womenshealthmag

Šta ako nemate orgazam: 4 znaka da nešto nije u redu

independent.co.uk
Šta kada orgazam izostane?

Međutim, kako možete da sto posto budete sigurni da je u pitanju samo prolazni problem ili nešto ozbiljno?

Ovo su veliki nagoveštaji da je došlo vreme da potražite pomoć od profesionalca:

1. Pod stresom ste zbog njega

Briga o nemogućnosti dostizanja orgazma može direktno da utiče na vašu sposobnost da doživite jedan. Ako previše vremena provodite fokusirajući se na doživljavanje orgazma, to može dovesti do anksioznosti i stresa. Pritom, ako se fokusirate samo na orgazam, manje ćete uživati kada do njega napokon dođe.

Umesto da vam samo to bude na umu, pokušajte da se fokusirate na zadovoljstvo koje osećate u svom telu. Ako se orgazam desi – odlično. Ako se ne desi, barem ste uživali u celokupnom iskustvu.

2. Redovno glumite orgazam

I dok glumite orgazam iz najboljih namera, partneru ne činite nikakve usluge. Ako redovno lažirate orgazam, možda bi pre toga trebalo da vidite zašto i zbog čega ne dobijate potrebnu stimulaciju.

Ako vam seks nije dovoljan, možda bi trebalo da odvojite malo vremena i sami otkrijete šta vas tačno uzbuđuje – i onda to prenesete partneru. A tu je i ovih 5 neverovatnih zdravstvenih prednosti masturbiranja.

3. Neprijatno vam je

Definitivno ne postoji razlog da vas bude sramota jer niste u stanju da postignete orgazam, već bi trebalo da pričate o tome sa partnerom, pogotovo ako postoji konkretan problem koji vas sprečava da dođete do klimaksa.

Ako vam je neugodno da započnete razgovor, onda je potrebno da uložite dodatan trud i u komunikaciju sa partnerom, a ne samo u postizanje orgazma. Možda će vam razgovor pomoći da otkrijete koja vrsta stimulacije vam je potrebna da dobijete ono što vam je potrebno.

Najvažnije je da budete iskreni sa partnerom i predložite mu dodatno eksperimentisanje u krevetu sa ciljem rešavanja problema, ali i povećanja užitka.

4. Redovno imate seks, ali prošli su meseci od poslednjeg orgazma

Mnogi faktori mogu da utiču na vašu sposobnost da stignete do orgazma, ali definitivno ulazite u opasnu zonu, ako imate seks barem jednom nedeljno, a orgazam niste doživeli mesecima. Ovo je pogotovo veliki znak za uzbunu ako ste ga ranije redovno imali.

Razlog za ovo može biti prost poput određivanja stvari koje vam izazivaju stres i sprečavaju vas da dođete do orgazma, ali ako i dalje imate problema, možda bi trebalo da razmislite o poseti seksualnom terapeutu.

2024 © - Vesti online