Petak 21.05.2010.
08:56
Srna

Vučić ne veruje u Silajdžićevu ljubav

"Treba da se razgovara, i to je dobro, ali Srbija bi trebalo da se uvek konsultuje, to je obaveza po Dejtonskom sporazumu, i sa srpskim članom Predsedništva BiH, odnosno sa predstavnicama Republike Srpske", rekao je Vučić "Glasu Srpske" komentarišući posetu Silajdžića Srbiji, najavljenu za kraj maja.

Ocenjujući odnose Srbije i RS posle potpisivanja Istanbulske deklaracije, Vučić je rekao da bi voleo da Sarajevo ne bude daleko od Beograda, a da Banjaluka bude uvek blizu Beograda.

"To bi bila najbolja politika i niko ne bi imao ništa protiv. Svi u Srbiji i Srpskoj bismo voleli da imamo takvu politiku, a niko u međunarodnoj zajednici ne bi imao tome šta da prigovori. S druge strane, plašim se da rukovodstvo Srbije pokušava da dobije poene na međunarodnoj sceni time što će se udaljavati od RS i time štititi pozicije sopstvene vlasti u Srbiji", naveo je Vučić.

Za neformalnu konferenciju zemalja Evropske unije i zapadnog Balkana, najavljenu za 2. jun u Sarajevu, Vučić je rekao da o tome još nema dovoljno informacija da bi mogao da iznese konačan sud.

2024 © - Vesti online