Četvrtak 14.01.2016.
04:30
Vestionline

VIDEO: Evo šta ćemo uskoro koristiti za snimanje selfija

printscreen
Svi će moći da ga koriste

Prednarudžbe za "selfi dron", malu bespilotnu letelicu sa pametnom kamerom, za koji stručnjaci tvrde da je naredni korak tehnologije nakon "selfie štapa", dostigle su vrednost od 34 miliona dolara, a naručeno je otprilike 60.000 ovih uređaja, piše Forbes.

Dron "Lily" trebao bi da bude u prodaji ovog leta. Radi tako što se baci u vazduh, nakon čega automatski počinje da leti, prateći osobu koja ga koristi, dok pravi fotografije i videa u visokoj rezoluciji. Proizvođači navode da za dron ne treba nikakav upravljač, jer kamera prati korisnika na razdaljini od 1,5 do 30 metara, a može da leti na visini od 1,5 do 15 metara.

Uz takvu tehnologiju dobije se i uređaj za praćenje, pomoću kojeg dron prepoznaje gde se korisnik nalazi i na taj način može da usmeri kameru prema njemu. Baterija koju ima "Lily" traje 20 minuta leta. Uređaj je težak 1,2 kilograma i navodno je vodootporan pa može da se koristi i na kiši.

Maksimalna brzina mu je 40 kilometara na sat, a takvog je oblika da se lako može nositi u rancu. Ukoliko "Lily" krene prema drvetu ili drugoj prepreci, korisnik može da pritisne dugme na uređaju za praćenje kako bi zaustavio dron.

2024 © - Vesti online