Sreda 13.01.2016.
08:43 >> 08:57h
B92, Vestionline

Turci uhapsili Ruse: Sumnjaju da su teroristi

Reuters
Ruski državljani osumnjičeni da su umešani u teroristički napad u Istanbulu

Policija je u mediteranskom gradu Antaliji, takođe, zapleniila i dokumenta i kompakt diskove tokom pretresa objekta u kome su osumnjičeni boravili, preneo je Rojters.

Za sada nije jasno kada su osumnjičeni pritvoreni, a ruski konzulat u Antaliji je, u međuvremenu, potvrdio da su tri Rusa pritvorena zbog sumnji da imaju veze sa ektremističkom organizacijom Islamskom državom.

Bombaš-samoubica razneo se juče ujutru u turistički atraktivnoj četvrti u centru Istanbula, na trgu Sultanahmet, izazvavši snažnu eksploziju u kojoj je ubijeno 10, a ranjeno 15 ljudi. Još niko nije preuzeo odgovornost za taj napad, a turske vlasti veruju da je za njega odgovorna Islamska država.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je ranije da je sirijski bombaš-samoubica odgovoran za eksploziju u istorijskoj turističkoj četvrti u Istanbulu. 

Policija u Ankari uhapsila je 16 ljudi povezanih sa Islamskom državom koji su osumnjičeni za pripremu terorističkih napada, javili su lokalni mediji. Policija je uhapsila 15 Sirijaca i jednog turskog državljanina, lidera grupe, prenela je agencija Anadolija. Oni su vršili nadzor i tragali za potencijalnim metama napada.

2024 © - Vesti online