Četvrtak 20.05.2010.
20:13
Mondo, Vestionline

Vlada smenila službenicu zbog otpremnine


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je ranije danas da će od premijera Mirka Cvetkovića zahtevati da reši slučaj državne službenice koja je uzela otpremninu pa se zaposlila u drugoj državnoj službi.

"Mislim da se radi o apsolutnom bezobrazluku, ne radi se o pravnim stvarima, nego moralnim", kazao je Dinkić i dodao da od Totićeve treba zahtevati da vrati novac, a ukoliko odbije, dati joj otkaz i ne dozvoliti da se zaposli u administraciji "bez obzira što na to ima neka zakonska prava".

Odgovarajuci na pitanje zašto zakonski nije sprečena mogućnost zapošljavanja posle uzimanja otpremenine, Dinkić je rekao:

"Mi smo predlagali takvo rešenje kada se razgovaralo, onda su nam pravnici rekli da je to protiv Ustava, da ne možete ljudima sprečavati pravo na rad i takve stvari. Ja se, zaista, često sa pravnicima ne razumem", kazao je on uz ocenu da "naši zakoni nisu savršeni".

Mediji su juče objavili da je nekadašnja zamenica direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Slavica Totić posle dobrovoljnog odlaska iz te institucije uzela otpremninu i zaposlila se u Republičkoj direkciji za imovinu.

2024 © - Vesti online