Sreda 13.01.2016.
05:00
J. Arsenović - Vesti

Premijer Srbije razočaran publikom u Areni: Slomili ga zvižduci

Tanjug
Željni aplauza: Siniša Mali i Aleksandar Vučić na gradilištu Beograda na vodi

Bilo je očigledno da misli na vanredne parlamentarne izbore koji nisu zakazani, ali se očekuju na proleće. Kad ga je novinar konkretno upitao da li to znači da će parlamentarnih izbora sigurno biti, Vučić je rekao da još nije odlučio i da će prvo "da se konsultuje sa ministrima u Vladi, mojima u stranci i predsednikom".

Zamoljen da komentariše zviždanje dela publike na vaterpolo utakmici Srbija - Hrvatska u Beogradskoj areni, kada su zvižduci bili upućeni prisutnom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, premijeru i gradonačelniku Siniši Malom, Vučić je prvo odgovorio: "Nisu meni zviždali. Nisam tamo ni bio."

Medijski mrzitelji

Premijer je oštro demantovao da je njegova stranka zloupotrebila Evropsko prvenstvo u vaterpolu i na ekranu pored bazena u vreme utakmice pustila reklamu SNS-a.
- Veče pre otvaranje su isprobavali semafor, a neko je to pustio kao da je bio na samoj utakmici. Policija radi na slučaju - rekao je Vučić, konstatujući da širenje takvih laži nije bilo potrebno nikome osim "političkim i medijskim mrziteljima".

Onda je dodao kako je ceo slučaj sagledao iz tri ugla.

Prvi je taj da smo sebi napravili medveđu uslugu i u lošem svetlu predstavili Srbiju. Zatim da se 85 odsto publike zbog incidenta osećalo loše i da to pokazuje da deo ljudi nije zadovoljan stanjem u državi.

- Razumem one političare koji kažu da je to bio glas naroda. U skladu s tim ćemo i reagovati i, eto, imaće priliku da u aprilu izaberu nekog boljeg i marljivijeg - rekao je uvređeni Vučić.
Sličnu rečenicu-pretnju ponovio je više puta, bez obzira na postavljeno pitanje.

- Ovi vaši su se slikali svuda, i kad ništa nisu dali za sportske manifestacije. Nikada nisam otišao ni na jednu utakmicu, niti zloupotrebio svoj položaj. Angela Merkel kada ode na neku utakmicu uživa sve poštovanje publike, mada ima manju podršku kod birača nego mi u Srbiji. Pa, eto, biće prilike da nas smene - dodao je premijer.

Vučićev izliv razočaranja zbog zvižduka državnom vrhu bacio je u drugi plan njegovu najavu da već krajem januara kreće kopanje temelja za prvi toranj u okviru projekta Beograd na vodi, da će u aprilu biti vidljiv i prvi objekat iznad zemlje, a da će od maja početi da se grade najlepši lokali.

2024 © - Vesti online