Četvrtak 20.05.2010.
19:26
Tanjug

Vlada obustavila izbor finansijskog savetnika "Telekoma"


Vlada je na današnjoj sednici odlučila da po isteku roka od osam dana za podnošenje zahteva za zaštitu prava protiv Odluke o obustavi javne nabavke, nastavi postupak javne nabavke pozivanjem ponuđača da ispravi tehnički deo ponude, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.


Na sednici je usvojen Izveštaj o stručnoj oceni ponude (tehnički deo) u postupku javne nabavke usluga menadžmentskog konsaltinga u pripremi i sprovođenju postupka prodaje dela akcija u svojini Republike Srbije u Preduzeću za telekomunikacije "Telekom Srbija a.d. Beograd.


U izveštaju se navodi da je Komisija obavila stručnu ocenu ponude i utvrdila da ponuđač, time što nije potpisao model ugovora, nije postupio u skladu sa konkursnom dokumentacijom, pa je Komisija ustanovila da se ponuda iz formalnih razloga smatra neispravnom.


Vlada je na preporuku Komisije obustavila postupak javne nabavke usluga menadžmentskog konsaltinga - izbora savetnika za pružanje stručne pomoći prilikom prodaje dela akcija Telekoma.

Tender za izbor savetnika za prodaju dela državnih akcija u "Telekomu" raspisan je 12. aprila, a pravo učešća imale su investicione banke koje su u poslednje tri godine obavile najmanje jednu transakciju telekomunikacionih preduzeća iz Evrope, sa Bliskog istoka ili iz Zajednice nezavisnih država, u vrednosti preko 500 miliona evra.

2024 © - Vesti online