Utorak 12.01.2016.
11:25
informer.rs

Tinejdžer zaklao druga zbog 250 dinara?!

ynaija.com
Stravičan zločin zbog "siće" (Foto: Ilustracija)

Stravičan zločin odigrao se u noći između nedelje i ponedeljka u Ulici Dimitrija Tucovića u Vršcu.

U policiji kažu da je Petra kobne noći, nedaleko od kuće u kojoj stanuje, presrela grupa tinejdžera.

- Oni su se vraćali sa jedne žurke. Prema jednoj verziji događaja, ti dečaci su slučajno videli Petra i počeli da ga provociraju jer je jednom od njih, navodno, dugovao neke sitne pare. Proverava se i mogućnost da su ti mladići odranije bili u sukobu i da su izašli sa žurke kako bi sačekali Petra u zasedi - kaže sagovornik blizak istrazi i dodaje da je tokom obračuna Petar potegao bodež, koji je često nosio sa sobom.

- Petar je zamahnuo bodežom i zario sečivo direktno u Vukašinov vrat, pri čemu mu je presekao arteriju. Krv je šikljala iz rane nesrećnog dečaka dok je pokušavao da pobegne. Putem je u dužini od desetak metara ostao krvavi trag. U međuvremenu, Petar je zario bodež Mihailu u stomak - kažu u policiji.

U obračunu su učestvovala još trojica dečaka koja nisu povređena. Petar je odmah pobegao, ali je pola sata kasnije uhapšen nedaleko od kuće u kojoj živi sa ocem.

Maloletni ubica je juče saslušan kod sudije za maloletnike i određen mu je pritvor do 30 dana.

Stanari koji žive u blizini mesta zločina kažu da su čuli galamu i da su videli pet ili šest mladića kako se svađaju i koškaju.

- U jednom trenutku sam ih izgubila iz vida, a ubrzo sam ugledala jednog mladića kako se tetura držeći se za stomak. Onda je pao. Posle pola minuta pritrčala su mu trojica mladića i videla sam kako pokušavaju da zaustave neke automobile, ali niko nije stao. Na kraju se zaustavio jedan "jugo" i povređenog dečaka su ubacili na zadnje sedište i odvezli se - objašnjava stanarka obližnje kuće, koja nije želela da joj objavimo ime. 

Ona dodaje da se posle dva-tri minuta pojavila policija.

- Kada su došli policajci, izašla sam na ulicu i videla sam dečka koji je ležao u lokvi krvi. Krvi je bilo svuda po stazi. Tada sam čula da je taj dečko iz komšiluka izbo dvojicu. On živi sam sa ocem i ranije nije pravio probleme. Još ne mogu da poverujem šta se ovde desilo - kaže sagovornica. 

Porodica ubijenog u šoku 

U porodičnoj kući ubijenog Vukašina Simića juče smo zatekli roditelje i njegovog brata kako primaju saučešće od rođaka, prijatelja i komšija. Vukašinovi roditelji od bola nisu imali snage da pričaju sa novinarima. Jedan komšija nam je kratko rekao: "Shvatite ih, u šoku su. Policija ih je noćas probudila i rekla im da je Vukašin ubijen."

2024 © - Vesti online