Utorak 12.01.2016.
11:06
tanjug

Šonu Penu nije žao zbog intervjua sa narko bosom

Reuters
Narko bos "pao" posle intervjua sa čuvenim glumcem

Na pitanje AP-a o fotografijama koje su juče objavili meksički mediji a na kojima se vidi kako agenti gledaju njega i glumicu Kejt del Kastiljo pred njihov let da se nađu sa Gusmanom, Pen je mejlom kratko odgovorio da "nema šta da krije."

Gusman je uhvaćen u petak, više od tri meseca pošto se Pen sastao sa njim u centralnom Meksiku i šest meseci pošto je pobegao iz zatvora.

Čuveni glumac nije direktno odgovorio na pitanja da li je u redu što je svoju priču dao Gusmanu na autorizaciju pre nego što je objavi i da li je preduzeo odgovarajuće bezbednosne mere da zaštiti svoj izvor.Pročitajte još:

"Brine me što me vlast prati"

Pen je prethodno rekao da ga brine mogućnost da je vlast pratila njegovo putovanje da se nađe sa Gusmanom, a bio je u pravu samo što ni sam nije znao koliko su ga blisko pratili, navodi AP.

Meksički list El Universal je naime objavio 10 fotografija koje pokazuju Pena i glumicu Kejt del Kastiljo kako stižu na aerodrom u oktobru i pozdravljaju se sa čovekom koji ih je potom odveo do manje piste odakle su odleteli u Gusmanov kamp u džungli da se nađu sa njim.

Fotografije su izgleda snimljene sa velike daljine, a list je naveo da su bile deo dosijea meksičke obaveštajne službe koji su dobili.

Hose Manuel Merino, predstavnik meksičkog državnog tužilaštva nadležan za ekstradiciju je rekao da će do izručenja Gusmana Sjedinjenim Američkim Državama verovatno proći najmanje godinu dana.

Funkcioneri su ranije predviđali da će proces trajati kraće, a minimum šest meseci.

Gusmanov moćni narko kartel Sinaloa krijumčari ogromne pošiljke kokaina i marihuane i proizvodi i transportuje metamfetamine i heroin, uglavnom u SAD.

Bekstvo iz zatvora pogoršalo odnose SAD i Meksika

Za njim je izdata poternica u više američkih saveznih država, a njegov beg iz meksičkog zatvora u julu je veoma osramotio vladu predsednika Enrike Penja Nijeta i pogoršao odnose između SAD i Meksika.

Gusman je uhvaćen u petak, nakon pucnjave između njegovih pomagača i meksičkih marinaca u kući u obalskom gradu Los Močis, u državi Sinaloa. Tom prilikom je ubijeno pet kriminalaca, a još šest je povređeno.

Vlasti navode da su uspele da otkriju lokaciju na kojoj se nalazi Gusman zahvaljujući intervjuu koji je sa njim imao američki glumac Šon Pen.

Taj tekst je objavljen u subotu naveče na sajtu američkog časopisa "Roling Stoun".

2024 © - Vesti online