Četvrtak 20.05.2010.
15:55
Vestionline

Troicki izgubio od Kolšrajbera, Jovanovska bez RG

Nemački teniser Filip Kolšrajber pobedio je danas Srbina Viktora Troickog rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (1), 6:4. Meč je trajao jedan čas i 52 minuta.

Sutra će biti odigran drugi singl duel, kao i meč dublova. Za Srbiju bi trebalo da igra Dušan Lajović, dok će za Nemačku da nastupi Andreas Bek. U konkurenciji dublova našu zemlju predstavljaće Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, dok će za Nemačku igrati Filip Kolšrajber i Kristofer Has.

Srbija je u prva dva kola poražena od Argentine (1:2) i Francuske (1:2). Nemačka je u prvom kolu poražena od Francuske 2:1, a u drugom od Argentine identičnim rezultatom.

Srbija i Nemačka izgubile su sve šanse za plasman u finale, dok će Argentina i Francuska u međusobnom duelu odlučiti o plasmanu u finale Svetskog kupa.

U 'crvenoj grupi' takmiče se selekcije SAD-a, Australije, Češke i Španije. Češka i SAD imaju po dve pobede, dok su Španija i Australija zabeležile po dva poraza.

Jovanovska bez Rolan Garosa

Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u treće, poslednje kolo kvalifikacija za glavni žreb turnira na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Jovanovska je u drugom kolu kvalifikacija poražena od Ruskinje Anastasije Pivovarove rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 2:6, 6:2. Srpska teniserka je juče u prvom kolu pobedila Argentinku Mariju Irigojen 6:2, 6:1.

U glavnom žrebu Rolan Garosa biće srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović. Izvlačenje parova biće sutra od 11,30 časova, a mečevi će biti igrani od nedelje. Gran slem Rolan Garos igra se za nagradni fond od 7.481.600 evra.

2024 © - Vesti online