Ponedeljak 11.01.2016.
12:38
Srna

Obama uhvatio Olanda za revere i protresao ga

Fonet/AP
Obama hteo da "dozove pameti" Olanda (Foto: Arhiva)

Prema njegovim rečima, za veme posete Moskvi francuski predsednik se "doslovno izvinio zbog slabe saradnje sa Ruskom Federacijom, koja mu je nametnuta". 

- Zastupnici Narodne skupštine Francuske objasnili su mi da je Obama uhvatio Olanda za okovratnik sakoa kako bi ga sprečio da se udruži sa Rusijom. Oland bi ušao sa nama u koaliciju, ali mu to nisu dozvolili - navodi Puškov.

Oland je 26. novembra posetio Moskvu i susreo se sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. Tokom sastanka predsednici su se dogovorili da intenziviraju razmenu podataka u okviru borbe protiv terorizma u Siriji. Osim toga, Oland je izjavio da bi zemlje trebalo da usaglase svoje delovanje protiv "Islamske države".

Oland se u Parizu susreo sa premijerom Velike Britanije Dejvidom Kameronom, a potom je posetio Vašington zbog susreta sa Barakom Obamom i tamo je došlo do zaokreta u Olandovoj politici prenosi portal "Lenta.ru". 

Ruski mediji podsećaju da je Francuka posle velikih pritisaka iz Vašingtona, Londona i centrale NATO odustala od isporuke "mistrala" Rusiji, pri čemu je pretrpela i poslovnu i materijalnu štetu.

2024 © - Vesti online